
NOTICE TO APPLICANTS 
Short Distance Relocation of a Branch 

The requirements listed in this Notice to Applicants have been designed to elicit the minimum 
information required by the Texas Department of Banking (the "Department") for the purpose 
of filing a complete notice. The notice and all attachments should be delivered to: Banking 
Commissioner, Texas Department of Banking, 2601 North Lamar Boulevard, Austin, Texas 
78705-4294. Inquiries concerning the preparation and filing of this or any other corporate filing 
with the Department should be directed to the Corporate Activities Division at 512/475-1322. 

Once the notice and accompanying documents are received by the Department they will be 
reviewed. The notificant will be advised if additional information is required to complete the 
review of the proposed transaction. The notice will be accepted only when it is determined that 
it is informationally complete. Therefore, full and complete answers will facilitate processing of 
the notice. 

Fees 

A check made payable to the Texas Department of Banking in the amount of $200, as specified 
in 7 TAC § 15.2.  It is not refundable. 

Public Notice 
Public notice is not required. 

Public Disclosure of Information 

All information submitted to the Department is presumed to be public information, unless it is 
deemed confidential under the Texas Open Records Act. Any document in the notice for which 
you request confidential treatment must be segregated and reference the Texas Open Records 
Act exception supporting the request. Final determination as to the confidentiality of any 
information will rest with the Banking Commissioner. 

Notice Requirements 

A notice for a state bank to relocate a branch within a one-mile radius pursuant to Texas 
Finance Code (“TFC”) § 32.203 and 7 TAC § 15.42(j) must include the following: 

• The completed and signed Notice of Short Distance Relocation; and 
• A check made payable to the Texas Department of Banking for the amount of the filing 

fee. 

Please be aware that an application to the commissioner for prior approval is required if: 

• The proposed transaction will result in a fixed asset investment in excess of 100% of 
unimpaired capital and surplus.  See TFC § 34.002. 

• Transactions with an officer, director, or principal shareholder of affiliate of the bank in 
which prior approval is required per TFC § 33.109 or 7 TAC § 3.22. 
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